De auto kon niet meer gered worden.
De auto kon niet meer gered worden. VLN Nieuws/Laurens Niezen
Update

Mogelijk verband tussen uitgebrande auto in Amstelveen en dodelijke schietpartij

13 oktober 2023 om 15:42 Brand

AMSTELVEEN De auto die vrijdagmiddag omstreeks 13.40 uur is uitgebrand op de parkeerplaats van RODA’23 aan de Noorddammerweg in Amstelveen, heeft mogelijk iets te maken met de eerdere dodelijke schietpartij aan de Etnastraat in Amsterdam-Osdorp. Dit meldt de politie Amsterdam-Amstelland. Bij die schietpartij raakten op 12 oktober twee personen zwaargewond. Later overleed een 18-jarige Amsterdammer aan zijn verwondingen. De recherche zoekt getuigen van de brandstichting in Amstelveen. Getuigen hebben twee verdachten zien wegrijden op een scooter.

De brandweer kreeg omstreeks 13.40 de melding van de autobrand op het parkeerterrein. Bij aankomst bleek de auto al niet meer te redden. Flinke zwarte rookwolken trokken over Bovenkerk.

Op de parkeerplaats werd daarna uitgebreid sporenonderzoek verricht door de politie, omdat het vermoeden bestond van brandstichting. De auto, een Land Rover Discovery,  is door de politie in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie komt graag in contact met getuigen van de brandstichting. Wie iets opvallends of verdachts gezien in de omgeving van de Noorddammerweg, of camerabeelden heeft, kan dit melden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

Het is mogelijk om vertrouwelijk met de politie over deze zaak te praten. Wie dat wil kan bellen met het Team Criminele Inlichtingen via 088-6647734.

De politie doet uitgebreid onderzoek.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie