Met een speerworp werd het startsien gegeven voor de Nationale Sportweek in Amstelveen.
Met een speerworp werd het startsien gegeven voor de Nationale Sportweek in Amstelveen. Naomi Heidinga

Amstelveen staat week lang in het teken van sport

18 september 2020 om 13:24 Overig

AMSTELVEEN Met een speerworp gaf wethouder Rob Ellermeijer vrijdag het startschot voor de Nationale Sportweek Amstelveen. De hele week staat Amstelveen in het teken van sport onder het motto #Sportdoetietsmetje. “Niets verbindt zoals sport en bewegen,” aldus Ellermeijer over het belang van sport bij de aftrap van de week in De Meent.

Ellermeijer opende de Nationale Sportweek Amstelveen samen met speerwerpster Noelle Roorda, directeur van Amstelveen Sport Heleen van Ketwich Verschuur en leerlingen van de Willem Alexanderschool. “Geweldig dat de Nationale Sportweek gewoon doorgaat, ook in tijden van corona“, aldus Heleen van Ketwich Verschuur. “We hebben gezien welke impact het virus heeft op de maatschappij. Sport is zeker niet uitgezonderd. Het spel, het samenkomen, samen bewegen wat hebben we het gemist. Daarom is het geweldig dat we nu een week lang sport kunnen vieren in Amstelveen.” 

IEDEREEN KAN MEEDOEN “Het is ook goed dat alle sportverenigingen in Amstelveen in deze Nationale Sportweek benadrukken dat iedereen kan meedoen,” vult wethouder Ellermeijer aan. “Het is belangrijk dat iedereen zich fijn voelt, op het veld maar ook buiten het veld of in de kleedkamer.“ ‘Iedereen meedoen’ is een van de belangrijkste punten uit het Sportakkoord. Met dit akkoord zet de gemeente, AmstelveenSport en alle aangesloten clubs zich samen in, zodat iedereen in Amstelveen een kans krijgt om te sporten, ongeacht afkomst of bijzondere situatie.

PROGRAMMA Het Amstelveense programma van de Nationale Sportweek biedt beweegplezier voor iedereen. De activiteiten van het programma zijn gratis. Zo organiseert zwembad De Meerkamp beweegochtenden en –middagen. Kinderen kunnen naar Multisport in de Beweegbox en de sportinstuif in de Meent. Het programma omvat daarnaast wandelen,fietsen, Walking Football, Cognitieve Fitness en nog veel meer.

Op woensdag 23 september doen alle Amstelveense basisscholen mee aan een gezamenlijke actie met het thema:‘Verboden stil te zitten!‘ Het volledige programma van de Amstelveense sportweek is te vinden op https://www.amstelveensport.nl/agenda/

OLGA COMMANDEUR De Nationale Sportweek wordt door sportambassadeur Olga Commandeur afgesloten. Zij geeft vrijdag in de Ben Goudsmithal een training waaraan iedereen die zich inschrijft kan meedoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie