De schaatsbootcamp vindt plaats op het terrein van de landijsbaan bij het raadhuis.
De schaatsbootcamp vindt plaats op het terrein van de landijsbaan bij het raadhuis. Google Streetview

De Poelster houdt schaatsbootcamp voorafgaand aan nieuw seizoen

29 augustus 2020 om 07:30 Overig

AMSTELVEEN De Amstelveense schaatsvereniging de Poelster houdt voorafgaand aan het nieuw seizoen een schaatsbootcamp om straks goed beslagen ten ijs te kunnen komen. Onder begeleiding van twee professionele KNSB trainers wordt gewerkt aan de drie basispijlers van het schaatsen: stabiliteit, coördinatievermogen en techniek. In aansluiting op deze trainingen worden ook bootcamps op het ijs georganiseerd.

De schaatsbootcamp is bedoeld voor iedereen die dit jaar beter voorbereid het ijs op wil en voor beginnende, onervaren schaatsers die een goede start willen maken. Maar omdat de drie basispijlers ook essentieel zijn in andere sporten, zijn ook andere belangstellenden welkom.

De bootcamp bestaat uit vier trainingen van anderhalf uur op zaterdagmorgen 12, 19, 26 september en 3 oktober. De trainingen beginnen om 9.30 uur of 11.00 uur. Bij de groepsindeling zal zoveel mogelijk met de voorkeur van de deelnemers rekening worden gehouden. De bootcamps worden gehouden bij de natuurijsbaan op de noordelijke Poeloever, gelegen naast het gemeentehuis en vlak bij het clubgebouw van schaatsvereniging De Poelster. Als bonus wordt, na de laatste training, in de eerste week van oktober een mogelijkheid geboden om het ijs daadwerkelijk al te betreden tijdens de speciale pré-openingsweek van de Jaap Edenbaan. Dit uiteraard indien het weer dat dan toelaat.

Deelname aan de schaatsbootcamp kost 15 euro. Sportkleding en -schoenen zijn vereist. Voor meer informatie: www.poelster.nl . Aanmelden kan onder vermelding van uw voorkeurstijdstip via poelsterzomertraining@poelster.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie