Sasja Martel, directeur van het hospice en Roland Vos van Vos Kosher Catering.
Sasja Martel, directeur van het hospice en Roland Vos van Vos Kosher Catering. Vos Kosher Catering

Vos Kosher Catering maakt chocoladeletter Chai voor goed doel

12 november 2020 om 14:30 Zakelijk

AMSTELVEEN Vos Kosher Catering uit Amstelveen is deze dagen druk met het maken van chocoladeletters. De letter Chai wordt al voor het tiende jaar op rij in grote aantallen gemaakt om te verkopen voor het goede doel. Deze keer wordt een speciale jubileumeditie gemaakt waarvoor ook nieuwe smaken ontwikkeld zijn. 

De letter Chai staat voor ‘het leven’ en heeft zijn herkomst in het Hebreeuws. De letter is onder andere verantwoordelijk voor de uitspraak ‘l’chaim’ wat je roept als je proost en betekent dus ook ‘op het leven’. De chocoladeletter is te koop via www.chocoladeletterchai.nl

De opbrengst gaat ook deze keer naar een goed doel: het Joods Hospice Immanuel (JHI) in Amsterdam. Hospice Immanuel biedt palliatief terminale zorg aan mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Het hospice heeft plaats voor acht bewoners van alle gezindten (dus ook niet-joods). Het biedt een warme omgeving waar de bewoner met familie en vrienden kan zijn in de laatste dagen en weken van zijn of haar leven. 

Journalist en programmamaker Frits Barend, de ambassadeur van Israël, Noar Gilon, en Chazia Mourali stelden hun kostbare tijd beschikbaar om extra aandacht voor de actie te vragen. Ambassadeur Noar Gilon nam onlangs het eerste exemplaar in ontvangst.  

Kijk voor meer informatie over het hospice op https://www.joodshospiceimmanuel.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie