Afbeelding
Google

Motie AVA, D66, VVD, BBA voor tijdelijke huisvesting aan Kalkbranderij

18 november 2020 om 12:15 Wonen

AMSTELVEEN AVA, D66, VVD en BBA willen tijdelijke huisvesting op het terrein Kalkbranderij-Bovenkerkerhoek. Met het indienen van een motie daarover vragen de partijen het college om een quick-scan uit te voeren op dat terrein. 

Dit idee kwam op, omdat het zogenaamde Ruimtelijk Ontwikkelingsperspectief (ROP), die locatie als reserve voor de lange termijn bestempelt. Daar zijn dus voorlopig geen definitieve plannen voor.

In de gemeenteraad van 12 februari dienden AVA, D66 en VVD de motie ‘Ontheffing vergunninggrondexploitaties t.b.v. tijdelijke woonbestemming Tiny Houses’, in om voor starters en senioren, in afwachting van een definitieve oplossing, tijdelijke huisvesting mogelijk te maken.

Met de nieuwe motie, in te brengen in de raadsvergadering van vanavond, roepen genoemde partijen, het college op hier uitvoering aan te geven. Tiny houses zijn kleine volwaardige woningen van maximaal 50 m2. Deze staan op een (tijdelijke) fundering of op wielen. Er is ook een stapelbare containervariant, om zo meer woonunits te creëren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie