Afbeelding
Google

Ministerie wijst subsidie voor woningen in Legmeer af

14 september 2020 om 11:37 Wonen


AMSTELVEEN Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een subsidieaanvraag van de gemeente afgewezen, voor 11 miljoen euro als bijdrage in de bouwkosten van 1.600 woningen op het huidige bedrijventerrein Legmeer.

Amstelveen was niet de enige gegadigde voor subsidie uit het betreffende rijkspotje Woningbouwimpuls. Er waren 52 aanvragen, waarvan iets meer dan de helft is gehonoreerd. Tien aanvragen kwamen uit de Amsterdamse regio, waarvan er vier wel werden toegewezen.

Wethouder Floor Gordon toonde zich teleurgesteld, maar gaat wel het advies van het ministerie volgen om opnieuw mee te dingen naar een tweede tranche subsidies. “Het Rijk heeft namelijk nog 710 miljoen euro beschikbaar voor stimulering van de woningbouw." De aanvraagtermijn voor de tweede tranche sluit op 1 november. De minister beslist daar vervolgens in februari over. Voor het verfijnen van het plan kan de gemeente een beroep doen op expertise van het ministerie.

Een rapport met redenen voor de afwijzing was nog onderweg naar de gemeente op het moment dat Gordon de afwijzing bekendmaakte aan de gemeenteraad donderdagavond. Meestal zijn volgens haar maar beperkte aanpassingen nodig om de kansen op subsidie te verhogen. Om ervoor in aanmerking te komen moet minstens 50 procent van de woningen ‘betaalbaar’ zijn: sociale huur, vrije sector tot 1.000 euro per maand en koopwoningen tot 310.000 euro. De gemeente wil van Legmeer een gecombineerd woon-werkgebied maken met uiteindelijk 3.000 woningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie