Afbeelding
Pixabay

Kamerverhuur zorg voor Saturnus

14 september 2020 om 09:32 Wonen

AMSTELVEEN Bewoners van Saturnus in Westwijk maken zich zorgen over een toename van het kamergewijs verhuren van woonhuizen in hun straat. De huizen staan er nog niet zo lang en de meeste ervan worden nog door de eerste bewoners bewoond. Maar de afgelopen jaren zijn vrijkomende huizen gekocht door kopers die er zelf niet in wonen, maar de huizen doorverhuren, vaak kamergewijs.

Dat leidt tot ongewenste situaties, aldus bewoner Joop Siemers donderdag in een commissievergadering van de gemeenteraad. Soms staan woningen vele maanden achtereen leeg, er ontstaat achterstallig onderhoud en ook is er sprake van overlast. Door het achterstallig onderhoud zien de betreffende woningen er minder goed uit en ook zijn er problemen met gedeelde schuttingen. Daardoor dreigt voor de bewoners van aangrenzende woningen waardevermindering van hun huizen.

Siemers vroeg zich af of dat niet in een lagere OZB-belasting zou moeten resulteren. Belangrijker vindt hij de achteruitgang in de sociale cohesie. Momenteel is 10 procent van de 54 woningen aan Saturnus verhuurd, veelal kamergewijs. De bewoners vrezen voor verdere sluipenderwijze toename en achteruitgang in hun buurt. De woonregels in Amstelveen staan het opdelen van woningen wel toe, onder voorwaarden. Siemers toonde zich zeer benieuwd naar wanneer de gemeente dit beleid gaat evalueren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie