De bussluis in de Salamander
De bussluis in de Salamander Google Streetview

Uitstel verkeersbesluit Bovenkerk, gemeente gaat plannen opnieuw bestuderen

9 oktober 2020 om 17:41 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Het college stelt een beslissing over het ontwerp-verkeersbesluit om Bovenkerk autoluw te maken met zeker één week uit. De gemeente gaat het plan opnieuw bestuderen en mogelijk aanpassen. Aanleiding is de inbreng van bewoners tijdens inloopsessies in het Noorddamcentrum over de verkeersplannen van de gemeente. Kritiek is er onder meer op het plan om de bussluis in de Salamander weg te halen. Bewoners zijn bang voor sluipverkeer in de nu rustige straat.

De informatiesessies trokken rond honderd belangstellenden. Vanwege de coronamaatregelen waren zij opgedeeld in groepen van 20 om in tijdslots en op gepaste afstand toelichting te krijgen op de plannen om Bovenkerk verkeersveiliger te maken. 

NADERE INZICHTEN Een onderdeel van de plannen is een bussluis voor de St. Urbanuskerk om autoverkeer te weren dat niet in Bovenkerk hoeft te zijn. Daarnaast zou het eenrichtingsverkeer op de Vierlingsbeeklaan worden uitgebreid en de bussluis aan de Salamander verdwijnen. “De grote opkomst getuigt van een enorme betrokkenheid van de bewoners”, zegt wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer). “De input van de aanwezigen heeft ook geleid tot nadere inzichten wat betreft deze plannen.”

HERBEOORDELING De gemeente zal de plannen daarom nader bestuderen en waar mogelijk aanpassen. “Het zijn goede inzichten die we graag meenemen. We gaan het voorgenomen besluit herbeoordelen.” Dit heeft tot gevolg dat de besluitvorming wordt opgeschoven. Aanvankelijk zou het College van B en W 13 oktober het ontwerpverkeersbesluit vaststellen. Dat wordt nu uitgesteld en daarmee ook de aanvangsdatum voor bewoners om een zienswijze in te dienen.

Het college van B. en W. zal op waarschijnlijk op 20 oktober een besluit nemen over een het ontwerpverkeersbesluit. Het ontwerpverkeersbesluit zal dan op 27 oktober gepubliceerd worden in het Gemeenteblad. De zienswijzentermijn (zes weken) start dan 28 oktober 2020.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie