Vleermuisschermen houden de route voor de vleermuizen in stand.
Vleermuisschermen houden de route voor de vleermuizen in stand. Rijkswaterstaat

Kazernepad aan noordkant A9 in herfstvakantie dicht vanwege bomenkap

5 oktober 2020 om 13:30 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Om ruimte te maken voor de verbreding en de verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, moeten bomen langs de A9 worden verwijderd. Vanaf maandag 12 oktober worden ook de bomen in de omgeving van het Kazernepad weggehaald. Om dat veilig te kunnen doen, wordt tijdens de herfstvakantie een korte omleidingsroute ingesteld op het Kazernepad. 

Op veel plekken zijn de bomen eerder dit jaar al verwijderd. De bomen bij het Kazernepad zijn langer blijven staan omdat de boomtoppen een belangrijk onderdeel zijn van de vliegroute van vleermuizen. Na het verwijderen van de bomen worden daarom vleermuisschermen geplaatst zodat de route voor de vleermuizen in stand blijft.
VLEERMUISSCHERMEN Vanaf maandag 12 oktober worden de bomen langs de A9 in de buurt van de Meester van Hallweg en bij het Kazernepad verwijderd. Direct daarna worden er vleermuisschermen geplaatst. Beide werkzaamheden duren naar verwachting anderhalve week.

Ook bij de Piet Hein school worden vanaf maandag vleermuisschermen geplaatst. De bomen worden hier echter pas verwijderd nadat de pastorie van de Annakerk is gesloopt. Het is nog onbekend wanneer dit wordt uitgevoerd. Het plaatsen van de vleermuisschermen bij de Piet Hein school duurt naar verwachting één week.

KAZERNEPAD DICHT Om de bomen veilig te kunnen verwijderen, wordt het Kazernepad vanaf maandag 12 oktober 7.00 uur tot en met zaterdag 17 oktober 16.00 uur afgesloten vanaf de noordkant van de A9 tot ongeveer ter hoogte van de Heemraadschapslaan. Fietsers worden omgeleid via de naastgelegen Thorbeckelaan. (zie groene lijn op de kaart hieronder). Omdat het dan herfstvakantie is in Amstelveen en omgeving, blijft naar verwachting de hinder beperkt. De extra reistijd bedraagt minder dan 5 minuten.


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie