Afbeelding
Joop Touw

Raad steunt kwijtschelden huur voor cultuursector

10 september 2020 om 09:10 Recreatie

AMSTELVEEN  De gemeenteraad steunt het voornemen van het college om huur kwijt te schelden voor culturele instellingen om die te helpen de coronacrisis door te komen. Het gaat daarbij om een bedrag van meer dan 600.000 euro. 

Diverse instellingen hoeven zes maanden huur niet te betalen. Het Amstelveens Poppentheater had aanvankelijk twee maanden kwijtschelding gevraagd, maar kwam volgens cultuurwethouder Herbert Raat bij nader inzien uit op een verzoek voor drie maanden. De SAKB verzocht huurkwijtschelding te verlengen van vier naar zes maanden. De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen voor de culturele sector: negen plaatselijke instellingen verwachten samen een verlies van 2,8 miljoen euro tot het einde van het jaar. Behalve van de gemeente komt er ook substantiële financiële steun van het Rijk en Provincie Noord-Holland. Een voorwaarde daarvoor is dat ook de gemeente bijspringt. 

Het CDA vroeg de plaatselijke instellingen wel de schade zo klein mogelijk te houden en D66 wil gaan nadenken over hoe verder na de coronacrisis. Volgens Raat wordt hierover al volop nagedacht: “De instellingen beseffen dat veranderingen noodzakelijk zijn en zijn daar al druk mee bezig. Komend voorjaar komen we met een visie over hoe we ervoor staan en over wat in de cultuur nog wel kan en wat niet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie