Zo zou de Pathé bioscoop in het Stadshart er uit moeten gaan zien.
Zo zou de Pathé bioscoop in het Stadshart er uit moeten gaan zien. Pathé Nederland

Komst Pathé Bioscoop in Stadshart Amstelveen nog niet van de baan

7 september 2020 om 15:00 Recreatie

AMSTELVEEN Er bestaat nog steeds een kans dat Pathé een Bioscoop in Stadshart Amstelveen gaat vestigen. De directeur van Pathé heeft wethouder Herbert Raat (Cultuur, Stadshart) per brief laten weten dat hij nog steeds mogelijkheden ziet om een vestiging in het centrum van Amstelveen te openen. In november moet de Raad van Bestuur van de bioscoopketen een definitieve knoop doorhakken of de investering wel of niet doorgaat.  

In mei maakte de wethouder nog bekend dat de plannen door de coronacrisis onzeker waren geworden. Vanwege de crisis was het de vraag of het project nog financieel haalbaar was. De bioscoopketen zag de inkomsten in binnen- en buitenland opdrogen vanwege de lockdown-maatregelen. De gemeente besloot daarom om de ambtelijke inzet te minimaliseren. Inmiddels gloort er weer meer perspectief en heeft de directie van Pathé gemeld nog steeds belangstelling  voor vestiging in Amstelveen te hebben. In november neemt de Raad van Bestuur een besluit over de benodigde grote investering.

Wethouder Raat is het goede zaak dat hier op korte termijn duidelijkheid over komt. Dat mede ook in verband met plannen voor aanpassingen aan de zogenoemde cultuurstrip aan het Stadsplein waar culturele instellingen als P60, Schouwburg Amstelveen en de Dans- en Muziekschool gevestigd zijn. ‘’Volgend jaar moet duidelijk worden wat daar wel en niet kan.”

In de plannen van Pathé zoals die er nu liggen, wordt uitgegaan van een bioscoop met zeven zalen achter de zogenoemde cultuurstrip in het Stadshart. Eerdere plannen voor een bioscoop boven de bibliotheek aan het Stadsplein sneuvelden, omdat de architect van het gebouw geen aanpassingen in het ontwerp toeliet.

Wethouder Herbert Raat stelt dat Amstelveen met ruim 90.000 inwoners toe is aan een bioscoop waar de nieuwste films te zien zijn. “Amstelveen is een stad en geen dorp meer.” Nu moeten inwoners van Amstelveen en hun ouders nog uitwijken naar de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. Datzelfde geldt voor inwoners van Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel. ¨Bovendien is het een trekpleister voor het Stadshart en zorgt een bioscoop ook ‘s avonds voor levendigheid in het centrum,¨ aldus Raat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie