Wethouder Floor Gorden: "Deelnemers kunnen nieuwe dingen ontdekken én wat leuks beleven in Amstelveen."
Wethouder Floor Gorden: "Deelnemers kunnen nieuwe dingen ontdekken én wat leuks beleven in Amstelveen." Michel ter Wolbeek

Fietstours met thema’s culinair, cultuur, natuur en avonturentocht voor kinderen in Amstelveen

21 augustus 2020 om 10:08 Recreatie

AMSTELVEEN De gemeente houdt op zaterdag 19 september samen met een aantal partners vier fietstours door Amstelveen. De keuze bestaat uit een Culinaire rit, een Cultuurtocht, een Natuurtour en een avonturentocht voor kinderen. Onderweg kunnen er verschillende tussenstops gemaakt worden. Inschrijven kan vanaf maandag 24 augustus. De fietstours zijn onderdeel van Beleef Amstelveen, een nieuwe website met als doel bewoners en bezoekers te inspireren over het veelzijdige aanbod op allerlei gebieden in Amstelveen.

Deelnemers kunnen op 18 september onder meer culinair proeven in de keuken van Brasserie Paardenburg, aan een rondleiding meedoen in Museum Jan, een wandeling maken in de groene Wijngaard De Amsteltuin en kijken naar een goochelaar in het Poppentheater. Het is zomaar een greep uit het programma van de fietstours. De tour wordt begeleid door een gids.

ONTDEKKEN “We zetten Amstelveen met deze fietstours op een unieke én actieve manier op de kaart voor onze eigen inwoners en voor nieuwsgierige bezoekers uit de regio,” licht wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) toe. “Amstelveners en bezoekers kunnen, ondanks de corona-beperkingen, hierdoor toch nieuwe dingen ontdekken én wat leuks beleven in Amstelveen.”

UITAGENDA Sinds een paar jaar zet de gemeente samen met 400 lokale partners in op betere promotie van Amstelveen richting bewoners en bezoekers. Met de lancering van de nieuwe website beleefamstelveen.nl deze zomer en de bijbehorende social media-kanalen worden de thema’s culinair, cultuur, natuur en winkelen belicht en wordt het vrijetijdsaanbod beter onder de aandacht gebracht. Prominent onderdeel is de Uitagenda waarin per dag of periode te zien is wat er te doen is in de stad. Dit in combinatie met de dagelijkse tips of Instagram en Facebook. 

INSCHRIJVEN Wie mee wil fietsen kan zich vanaf maandag 24 augustus inschrijven op beleefamstelveen.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de kosten. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal deelnemers per tour beperkt. Bij het evenement wordt rekening gehouden met de geldende coronaregels.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie