AVA-raadslid Jacqueline Höcker.
AVA-raadslid Jacqueline Höcker. Foto: René de Leeuw

Raad Amstelveen verbindt zich met duurzame VN-doelen

22 november 2020 om 08:07 Politiek

AMSTELVEEN De gemeente gaat zich verbinden aan de zeventien zogeheten ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s, doelstellingen voor duurzame ontwikkeling) van de Verenigde Naties. De raad heeft daartoe woensdagavond unaniem besloten op basis van een door AVA ingediende motie. 

De zeventien doelstellingen betreffen zaken als wonen, infrastructuur, zorg en welzijn, onderwijs en natuur. 66 gemeenten, inclusief de vier grote steden, verbonden zich al eerder aan de SDG’s, evenals een reeks instellingen en organisaties. AVA-raadslid Jacqueline Höcker meende dat Amstelveen niet achter mag blijven, en juist op een aantal gebieden voorop zou moeten lopen om gemeentelijk beleid af te stemmen op de SDG’s. Dat kan door beleidsmedewerkers bewust te maken van het bestaan van de SDG’s, kennis daarover te vergaren en dit toe te passen bij nieuw beleid. Ook riep de motie op tot het aansluiten van Amstelveen bij het netwerk van SDG Nederland. 

Diverse partijen signaleerden overigens dat er in Amstelveen, ondanks het nog niet omarmen van de zeventien doelen, al veel gebeurt wat in overeenstemming is met de SDG’s. GroenLinks wil nog wel iets verder gaan door raadsleden en ook burgers ‘ambassadeur’ te maken voor de betreffende doelen.
René de Leeuw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie