BBA-fractievoorzitter Ruud Kootker.
BBA-fractievoorzitter Ruud Kootker. René de Leeuw

BBA: ‘Alles uit de kast trekken om noden horecaondernemers te verlichten’

30 oktober 2020 om 11:00 Politiek

AMSTELVEEN Burgerbelangen Amstelveen (BBA) steunt de oproep om hulp van de gemeente die de Amstelveense horecaondernemers hebben gedaan. “We moeten alles uit de kast trekken om de noden van de ondernemers, en hun werknemers niet te vergeten, te verlichten,” aldus BBA-fractrievoorzitter Ruud Kootker.


De Amstelveense Horeca overhandigt maandag 2 november een brandbrief aan Burgemeester en Wethouders met daarin een aantal wensen. Dit gebeurt om circa 11.00 uur op het Stadsplein.  De financiële steun van de Rijksoverheid dekt volgens de horecaondernemers lang niet de kosten. De afhaal- en bezorgdienst die verscheidene restaurants hebben ingesteld dekt slecht een heel klein deel van de kosten. Het water staat de horeca aan de lippen. Er is behoefte aan perspectief.

KWIJTSCHELDING De ondernemers vragen onder meer om kwijtschelding va de onroerend-zaakbelasting (OZB), leges en heffingen voor horecaondernemers. Ook vragen ze een tegemoetkoming in de gemaakte kosten voor corona-aanpassingen die nu nutteloos zijn.  

GLANS EN UITSTRALING Burgerbelangen Amstelveen (BBA) begrijpt dat de problemen voor de horeca zo nijpend zijn geworden dat de ondernemers de gemeente om hulp vragen. “Iedereen kan bedenken hoe groot de problemen voor deze ondernemers zijn geworden. Zonder steun zullen veel horeca ondernemingen het niet overleven en laten we daar duidelijk over zijn: een stad zonder bloeiende horeca verliest haar glans en uitstraling.”

OPROEP AAN INWONERS Hij roept ook iedereen in Amstelveen op om gebruik te maken van de afhaal- en bezorgdiensten van de horeca. Ruud Kootker: “Ik weet dat hiermee de kosten niet worden gedekt. Maar het is ook een symbolische en morele steun voor de horeca. Elk steuntje in de rug zal de horeca mensen goed doen.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie