Archiefbeeld van De Olmenhof uit december 2023.
Archiefbeeld van De Olmenhof uit december 2023. Foto: Bewonerscommissie De Olmenhof

Actief voor Amstelveen verbaasd over opvang economische daklozen in De Olmenhof

15 april 2024 om 11:29 Politiek

AMSTELVEEN Actief voor Amstelveen is verbaasd dat het college van B en W nu naast vluchtelingen uit Oekraïne nu ook tijdelijk economische daklozen wil opvangen in het voormalige verzorgingshuis De Olmenhof. Dit omdat er voor de eerdere tijdelijke bewoners van De Olmenhof geen enkele mogelijkheid bestond om daar het tijdelijke huurcontract te verlengen, waardoor zij dakloos werden. Actief voor Amstelveen-raadslid Gonnie van Rietschoten heeft hierover schriftelijke vragen aan het college gesteld.

‘Op meerder vragen gesteld door Actief voor Amstelveen (AvA) en andere partijen uit de gemeenteraad of er een andere oplossing zou kunnen komen voor de laatste tijdelijke huurders die nog niets anders gevonden hebben, kwam steevast het antwoord dat er geen mogelijkheden waren omdat men geen onderscheid wilde maken tussen economische daklozen. Tot onze verbazing constateren wij nu dat er naast de ontheemden uit Oekraïne, ook plekken komen voor economische daklozen,’ stelt Van Rietschoten.

‘Natuurlijk hebben wij begrip dat er meer opvang komt voor economische daklozen want elke economische dakloze is er één teveel, maar juist op deze locatie waar bewoners economisch dakloos zijn geworden, en er regelmatig is gevraagd of er echt geen oplossing gevonden kon worden, is voor AvA reden om vragen aan het college te stellen.

De partij wil onder meer weten om hoeveel woningen het gat en wanneer en door wie het besluit is genomen dat er in De Olmenhof plekken komen voor economische dakloze gezinnen. Ook wil de partij weten of de eerdere bewoners die per 2 april vertrokken zijn en nog geen andere woonruimte hebben gevonden, eventueel ook in aanmerking komen voor een woning in De Olmenhof voor economische daklozen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie