Alphons Böggeman en burgemeester Tjapko Poppens na de uitreiking van de koninklijke onderscheiding.
Alphons Böggeman en burgemeester Tjapko Poppens na de uitreiking van de koninklijke onderscheiding. Gemeente Amstelveen

Lintje voor Alphons Böggeman bij afscheid als voorzitter ondernemersvereniging

1 december 2020 om 16:49 Overig

AMSTELVEEN Alphons Böggeman is dinsdag 1 december benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Hij kreeg de koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als voorzitter van de Ondernemersvereniging Amstelveen. 

Orde van Oranje-Nassau.Böggeman was ruim 30 jaar lang het boegbeeld en de drijvende kracht achter Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). Hij deed dat eerst als bestuurslid, later als vicevoorzitter en sinds 2008 als voorzitter. Hij had een duidelijke visie op de rol en functie van de OA. “Het gaat in een goede ondernemersvereniging om warme, hartelijke verhoudingen, een sfeer waardoor je een gunfactor krijgt.”

Naast de OA zette hij zich in voor tal van andere organisaties, zoals de Amstelveense Lionsclub, AMIE (Stichting Amstelveense Internationale Evenementen), VNO NCW Amsterdam-Amstelland, Platform Veilig Ondernemen en het Captains Dinner van bedrijvenvereniging Amsterdam-Zuidoost.

STADSHART Böggemann wordt door velen omschreven als schakel tussen ondernemers, gemeente, cultuur – waar zijn hart ligt- en maatschappelijke organisaties. Zo speelde Böggemann een belangrijk rol bij de ontwikkeling van het Stadshart. Hij wist ondernemers te overtuigen van de waarde van cultuur voor een goed vestigingsklimaat in een gemeente. Ook wordt hij geprezen voor zijn rol als ambassadeur en lobbyist bij de bouw van de Schouwburg en het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

BRUGGENBOUWER Burgemeester Poppens noemde Böggemann een netwerker pur sang: iemand die altijd opkomt voor de belangen van het Amstelveense bedrijfsleven en met zijn flair en overtuiging veel voor elkaar kreeg. Hij is een alom gewaardeerd bestuurder,een bruggenbouwer en verbinder, iemand die altijd kansen voor Amstelveen zag. Daarnaast is hij volgens de burgemeester een kleurrijk en eigenzinnig mens, en een echte levensgenieter. “Voor alles wat Alphons Böggeman voor het Amstelveense bedrijfsleven en Amstelveen heeft gedaan gedurende zoveel jaren ontvangt hij deze koninklijke onderscheiding.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie