Afbeelding
Pixabay

RTV Amstelveen behoudt uitzendlicentie; bezwaar gemeente afgewezen

20 november 2020 om 18:46 Overig

AMSTELVEEN RTV Amstelveen blijft tot eind augustus 2024 de lokale omroep van Amstelveen. Het Commissariaat voor de Media heeft de bezwaren van de gemeenteraad tegen aanwijzing van  RTVA als lokale publieke media-instelling voor Amstelveen afgewezen. 

Het commissariaat maakte eerder zijn voornemen bekend om de licentie opnieuw aan RTV Amstelveen aan te wijzen. Het gemeentebestuur diende een bezwaarschrift in omdat de lokale omroep in zijn ogen niet voldoet aan de gestelde criteria. Volgens het gemeentebestuur gaat het daarbij om eisen op gebied van media-aanbod en maatschappelijke behoefte. Het heeft daarom ook de subsidie voor de omroep afgebouwd. De gemeente wilde ruimte geven aan nieuwe initiatieven voor een lokale omroep in Amstelveen. 

In reactie daarop had de Stichting AAN zich aangemeld voor subsidie. De stichting vroeg tevens de uitzendlicentie aan bij het Commissariaat voor de Media. Die heeft deze aanvraag echter niet in behandeling genomen. Het Commissariaat stelt dat de aanvraag van Stichting AAN pas drie-en-een-halve maand na het advies van de gemeenteraad is ontvangen en twee maanden nadat het Commissariaat de gemeente Amstelveen en RTVA op de hoogte heeft gesteld van zijn voornemen om RTVA als lokale publieke media-instelling aan te wijzen. Het Commissariaat vindt het in strijd met de zorgvuldige besluitvormingsprocedure om deze nieuwe aanvraag in behandeling te nemen in deze fase van het besluitvormingsproces. Het commissariaat wijst per gemeente maar één omroep aan voor een uitzendlicentie via radio en tv.

Bestuur en medewerkers van RTVA hebben verheugd gereageerd op het bericht van het commissariaat. “Het besluit maakt het mogelijk voort te gaan op de ingeslagen weg. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vernieuwing van de studio’s aan Orion 19b, zijn nieuwe medewerkers aan de slag gegaan en nieuwe programma-formats ontwikkeld.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie