Burgemeester Poppens op bezoek bij Nora Valk.
Burgemeester Poppens op bezoek bij Nora Valk. Gemeente Amstelveen

Amstelveense scholen krijgen boek ‘Op zoek naar jou’ om herinnering aan oorlog levend te houden

13 november 2020 om 11:34 Overig

AMSTELVEEN Alle basisscholen en bibliotheken in Amstelveen ontvangen deze week van de gemeente het boek ‘Op zoek naar jou’ geschreven door Syl van Duyn. Het boek is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amstelveense inwoonster Nora Valk die als jong meisje in een Japans concentratiekamp zat. Het is een verhaal over moed en ontheemding, vriendschap, liefde en hoop.


Het plan was dat burgemeester Tjapko Poppens samen met mevrouw Valk het eerste boek persoonlijk zouden overhandigen aan een basisschool. Dat ging vanwege corona niet door. Daarom bracht de burgemeester haar vandaag een bezoek om over haar verhaal te praten.

“Op 15 augustus 2020 was het 75 jaar geleden dat de oorlog in Nederlands-Indië eindigde. Daarom is het boek dit jaar opnieuw uitgegeven. Het is belangrijk dat wij de verhalen over de oorlog blijven vertellen aan jongere generaties en daarmee onze historie levend houden. Ik hoop dat dit boek een mooi plekje krijgt in de (school)bibliotheek en dat veel kinderen dit bijzondere verhaal lezen,” aldus burgemeester Tjapko Poppens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie