Afbeelding
Politie.nl

Explosie bij woning in Bovenkerk veroorzaakt door zwaar vuurwerk

24 september 2020 om 14:09 Overig

AMSTELVEEN De explosie die woensdagavond schade veroorzaakte aan woningen in de Nicolaas Beetslaan in Bovenkerk is veroorzaakt door illegaal zwaar vuurwerk. Dat is volgens de politie bij een huis in de laan achtergelaten en later ontploft. De politie is op zoek naar getuigen die gisteravond iets opvallends gezien hebben bij deze woning. 

Rond 20.30 uur kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen over een harde knal. Meerdere eenheden van de politie kwamen snel ter plaatse. Ook het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben bij de woning onderzoek gedaan naar het achtergebleven voorwerp, wat later illegaal zwaar vuurwerk bleek te zijn. De explosie leidde in de woning en in de straat tot meerdere kapotte ramen. Niemand raakte hierbij gewond. De woning is inmiddels vrijgegeven door de politie.

Het is volgens de politie onbekend door wie en op welke manier het voorwerp bij de woning is achtergelaten. De recherche komt dan ook graag in contact met mensen die woensdagavond iets opvallends hebben waargenomen, beelden hebben van de periode rond de ontploffing, óf andere informatie hebben die voor dit onderzoek van belang kunnen zijn. Zij kunnen contact opnemen met de politie opnemen via 0900-8844 of door het online tipformulier in te vullen. Via dat formulier kunnen ook beelden ter beschikking gesteld worden aan de politie, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Anoniem bellen kan via 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie