Afbeelding
Gemeente Amstelveen

89 luxe appartementen voor Amstelveense ouderen in nieuwbouwproject Klaasje Zevenster

23 oktober 2020 om 14:47 Nieuwbouw

AMSTELVEEN In het nieuwbouwproject aan de Klaasje Zevensterstraat komen 89 luxe appartementen met huurprijzen tussen 1.200 en 1.800 euro per maand beschikbaar voor Amstelveense ouderen. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance. “Amstelveners krijgen voorrang bij de toewijzing,” zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Bij de toewijzing van de betreffende nieuwbouwwoningen gelden diverse criteria. De woningen worden met voorrang toegewezen aan kandidaten die inwoner zijn van de gemeente Amstelveen, 55 jaar of ouder zijn en een eengezinswoning in Amstelveen achterlaten.

DOORSTROMING “Met deze afspraak zorgen we voor passende woningen voor een specifieke groep Amstelveners,” stelt Ellermeijer. “Daarmee komen meer woningen beschikbaar voor Amstelveense woningzoekenden conform het beleid van onze Woonagenda. Met deze woningen wordt de doorstroming bevorderd en helpen wij ook ouderen aan een passende woning.”

VERHUIZEN “We dragen graag bij aan een goed functionerende woningmarkt in Amstelveen,” zegt Annemarie Maarse, director Asset Management Residential & Health Care bij Syntrus Achmea. “Het bevorderen van doorstroming hoort daarbij. Veel ouderen wonen relatief groot. Als wij het voor hen aantrekkelijker maken om te verhuizen, komen er meer woningen beschikbaar voor jonge gezinnen.”

De nieuw te bouwen woningen liggen naast een locatie van zorgorganisatie Brentano. “Het is dichtbij de voorzieningen en dus uitermate geschikt voor senioren”, zegt Ellermeijer. De woningen voor Amstelveense ouderen worden begin 2021 opgeleverd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven kan via www.hureninklaasjezevenster.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie