Op de locatie van het HP-kantoor aan Startbaan komen zeven appartementengebouwen.
Op de locatie van het HP-kantoor aan Startbaan komen zeven appartementengebouwen. Gemeente Amstelveen

Middeldure en dure appartementen op locatie HP-kantoor aan Startbaan

13 augustus 2020 om 15:25 Nieuwbouw

AMSTELVEEN Op de locatie van het voormalige HP Kantoor aan Startbaan zullen zeven appartementengebouwen verrijzen met in totaal 552 middeldure en dure woningen. Dat blijkt uit het plan dat ontwikkelaar Provast heeft uitgewerkt op basis van de Startnotitie die de gemeenteraad op 10 juli voor deze locatie heeft vastgesteld.

In de Startnotitie staan de randvoorwaarden waaraan het plan moet voldoen. Binnen dat kader heeft de ontwikkelaar een woningbouwprogramma opgesteld. In totaal komen er 552 appartementen, waarvan er 358 tot de middeldure huursector behoren (met huurprijzen circa tussen 737 en 1.100 euro per maand). 270 woningen daarvan vallen in de categorie 'laag middelduur'' en 88 in de categorie hoog middelduur. Voor de middeldure huurwoningen is bij toewijzing de Verordening doelgroepen woningbouw Amstelveen 2018 van toepassing waarin inkomensgrenzen worden gesteld. 

KOOPWONINGEN Verder komen er 194 koopappartementen in het project. Het gaat daarbij om 102 middeldure koopappartementen (volgens de gemeentelijke Woonagenda gaat het in deze categorie om verkoopprijzen tot 363.000 duizend euro) en 92 dure woningen. Voor de middeldure koopwoningen gaat een zelfbewoningsplicht van 36 maanden gelden om woningspeculatie te voorkomen. 

OLYMPISCHE STEDEN Het project wordt gerealiseerd onder de naam Olympiade en de woongebouwen krijgen namen van de Olympische steden Rome, Londen Barcelona, Grenoble, Helsinki, Chamonix en Athene.  Op eigen terrein komen er minimaal 613 parkeerplaatsen. Voor inrichting van de oostzijde van het buitenterrein voert de ontwikkelaar overleg met bewoners van het aangrenzende woonwijkje Greenstart.

BESTEMMINGSPLAN Voor realisatie van het plan is wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het terrein heeft nu nog de bestemming 'kantoren' en dat moet 'woningen' worden. Het college van B en W kondigt in een brief aan de gemeenteraadsleden over het plan aan dat het ontwerp-bestemmingsplan binnenkort ter inzage wordt gelegd. Het college streeft ernaar om het bestemmingsplan begin 2021 vast te stelen tegelijk met een beeldkwaliteitsplan.

TRANSFORMATIE Woningbouw op deze locatie is de laatste stap bij de transformatie van de kantorenstrook langs de Startbaan naar een woonwijk. De transformatie werd ingezet ingezet met woningbouw op de voormalige locatie van het Amstelveen College aan de Startbaan. Later volgde woningbouw op onder meer de locaties Van der Hooplaan 241 en Startbaan 10 en 12. Ook op de plek van het kantoor aan Startbaan 8 komt woningbouw. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie