Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Gemeente begint campagne ‘Groen moet je doen’ met uitdelen winterharde planten

14 september 2020 om 16:45 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon geeft dinsdag 15 september tussen 16.00 en 17.00 uur de aftrap voor de campagne ‘Groen moet je doen’. Amstelveners kunnen een winterharde plant ophalen waarbij geldt: op is op. De uitdeellocatie is het grasveld bij de parkeerplaats bij het raadhuis. Het doel van de campagne is om Amstelveen met hulp van bewoners nog groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor ideeën aandragen via denkmee.amstelveen.nl: het onlineparticipatieplatform van de gemeente. Er is 100.000 euro beschikbaar.

Amstelveners kunnen ideeën indienen om de stad met nog meer groen te verfraaien en de beleving ervan te vergroten. Het gaat om kleinschalige initiatieven zoals een vlindertuin,een minibos of een groene bibliotheek voor het ruilen van zaden of stekjes. Wethouder Floor Gordon (Groen): “Amstelveen is een groene stad, daar zijn we trots op. Medewerkers verzorgen met veel passie plantsoenen, parken en bomen. Bewoners kunnen gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de groen op gebouwen-subsidie of het aanvragen van een geveltuintje voor hun deur. Dinsdag 15 september starten we de actie‘Groen moet je doen!’. Heeft u zelf of samen met uw buurt een goed idee? Stuur dit in! Dan gaan we samen aan de slag.”

VIER RONDES De gemeente heeft Amstelveen in vier gebieden opgedeeld. Per gebied kunnen inwoners ideeën aandragen en erop stemmen waarna de gemeente deze beoordeelt en ideeën selecteert voor een ronde langs de ingestuurde locaties samen met de indieners. De groenadviseurs vertellen tijdens deze ronde of en hoe zij de ideeën kunnen vervullen. De keuze is onder andere afhankelijk van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Aansluitend begint waar mogelijk de uitvoering. Het eerste gebied is Groenelaan en Keizer Karelpark. Ideeën voor de eerste selectieronde kunnen worden ingediend tot en met 11 oktober. In 2021 volgen de groenrondes van de andere wijken.

Ideeën indienen en stemmen kan vanaf 15 september. Dat geldt overigens ook alvast voor wie in één van de andere gebieden woont. 

Kijk voor meer info op denkmee.amstelveen.nl. Maak een account aan voor het indienen van een idee en ook voor het stemmen. Kijk op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen voor alle informatie over de campagne én tips om gevel en tuin te vergroenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie