Afbeelding
Eigen foto

Opruimactie in Keizer Karelpark in Amstelveen op World Cleanup Day

2 september 2020 om 16:13 Natuur en milieu

AMSTELVEEN Verspreid over 180 landen wordt zaterdag 19 september World Cleanup Day gehouden: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties. JCI Amsterdam en JCI Amsterdam-Amstelland organiseren op drie plekken in Amsterdam en één in Amstelveen opruimacties. In Amstelveen is dat in het Augustinuspark.

In aanloop naar deze dag worden er World Cleanup Day Webinars georganiseerd. In aanloop naar World Cleanup Day krijgen deelnemers een inkijkje in de wereld en het werk van fotojournalist Kadir van Lohuizen, Zwerfinator Dirk de Groot en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken Company. Stuk voor stuk personen en een grote organisatie die al langer en dagelijks bezig zijn met zwerfafval en duurzaamheid.
Maandag 7 september om 20.00 uur: Fotojournalist Kadir van Lohuizen. Zijn foto’s en opnames waren onder meer te zien in de vierdelige NTR-documentaire ‘Na ons de zondvloed’ en de tentoonstelling ‘Rijzend water’ in Het Scheepvaartmuseum en het project Wasteland.
Maandag 14 september om 20.00 uur: Dirk de Groot, de Zwerfinator en Anne Dubost, Senior Global Lead Circular Economy bij The Heineken CompanyDirk Groot, alias de Zwerfinator, ruimt dagelijks zwerfafval. Hij registreert het ook en maakt het bedrijfsleven en de overheid bewust van de impact van het afval. The Heineken Company draagt net als JCI bij aan de Sustainable Development Goals van de United Nations. Dit doet Heineken met de strategie getiteld Brewing a Better World. Tijdens dit webinar vertelt Anne Dubost hoe het bedrijf omgaat  met afval en hoe het zich inzet voor een circulaire economie.

Aanmelden voor de webinars kan via:  www.jciaa.nl

WORLD CLEANUP DAY World Cleanup Day is een wereldveranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen vier procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.
Iedereen kan meedoen. Om 9.30 uur wordt begonnen in het Keizer Karelpark in Amstelveen.
Meld hier aan om mee te doen aan de actie. Alle benodigdheden zijn op de locatie aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.jciaa.nl
Er wordt rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook wordt deelnemers op het hart gedrukt om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.
Over JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen tot 40 jaar. Samen organiseren ze diverse initiatieven om, in hun eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd heeft JCI meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.000 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd. JCI Amsterdam en Amsterdam-Amstelland zijn er twee van. Wie ook wil bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen wil leren kennen? Dan is er altijd een Kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie