Aimee is altijd bezig met knutselen en tekenen.
Aimee is altijd bezig met knutselen en tekenen. Silvia Schilder

Aimee (8) verrast oudere buurtgenoten: ‘Het was zo’n lief gebaar’

25 september 2020 om 13:00 Mensen

AMSTELVEEN De coronatijd heeft niet alleen maar ellende gebracht. Voor sommige mensen kwam er ook iets positiefs uit voort. Zoals voor het oudere echtpaar Bosman uit de Lindenlaan. Aimee van 8 jaar die een straat verder woont, skeelerde vaak in de buurt van hun huis en zwaaide dan naar ze. Toen corona kwam bleef het daar echter niet alleen bij.

In het voorjaar werd de mensen aangeraden om vanwege corona zoveel mogelijk binnen te blijven en waren de scholen gesloten. De overheid riep de burgers op om vooral ook naar elkaar om te kijken. Daar werd ook bij Aimee thuis over gesproken, vertelt vader Lodewijk. “We maakten regelmatig een rondje door de buurt, wandelend of op de skeelers en ik denk dat tijdens een van die rondjes Aimee besloot om iets voor ze te gaan maken. Ze is altijd al creatief geweest.”

VERRASSING Aimee besloot een mens-erger-je-nietspel te knutselen voor die mensen die altijd zo lief naar haar zwaaiden en zette dat bij hen voor de deur, verpakt in een grote doos. Dat hadden meneer en mevrouw Bosman totaal niet verwacht. Ze waren compleet verrast en heel blij met het cadeau. De actie van Aimee was niet eenmalig want later maakte het meisje nog een mooie gekleurde hand van gips. 

TACHTIG De grootste verrassing kwam onlangs toen mevrouw Bosman haar 80ste verjaardag vierde. Aimee had een schilderij gemaakt, speciaal voor deze verjaardag met een grote 80 erop. Ze had die op een klein schildersezeltje gezet. Meneer Bosman: “Ik had de moeder van Aimee terloops verteld dat mijn vrouw 80 zou worden. We hadden nooit verwacht dat Aimee alweer met zo’n mooi cadeau zou komen.” Het stel vindt het geweldig dat ze steeds aan hen denkt. “We waren helemaal ontroerd. Het was zo’n lief gebaar.” Het schilderij heeft een prominente plek in de kamer gekregen.

Aimee weet zeker dat ze nog veel leuke spulletjes zal maken. “Ja, ik ben altijd bezig met knutselen en tekenen, dat hoop ik ook te blijven doen.” Voor later heeft ze toch een iets ander plan: “Dan wil ik graag bij de dierentuin werken.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie