Afbeelding
Pixabay

Geweld stoppen of voorkomen door training Empowerment

18 september 2020 om 14:00 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Mensen kunnen op verschillende manieren met geweld geconfronteerd worden. Zo kan het zich afspelen in huiselijke situaties maar ook in de sociale- of werkomgeving. Het geweld is niet altijd zichtbaar voor de omgeving. Geweld komt veel voor en kent allerlei vormen: vernederen, pesterijen, geestelijke en lichamelijke mishandeling maar ook een overmatige controle over bijvoorbeeld geld, telefoon en vriendschappen. 

Vaak heeft geweld te maken met verstoorde machtsverhoudingen en de behoefte om macht uit te oefenen. Participe Amstelland begint binnenkort met een training Empowerment. Deze training is bestemd voor mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld, recentelijk of langer geleden.

PRAKTISCHE TIPS Het doel van de training is het stoppen van geweld en herhaling voorkomen. Tijdens de training wordt informatie gegeven en er wordt gewerkt met huiswerkopdrachten. Aan de hand van praktische tips en oefeningen wordt nieuw gedrag mogelijk. Er wordt onder andere gewerkt met voorbeelden van deelnemers die deze willen delen. Deelname aan de groep maakt dat deelnemers ervaringen van elkaar herkennen en steun vinden. De training begint op 20 oktober, bestaat uit acht bijeenkomsten van circa 2 uur en vindt plaats in Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, Amstelveen. De groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. De training wordt gegeven door ervaren maatschappelijk werkers. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

AANMELDEN Wie mee wil doen aan deze training, kan zich hiervoor opgeven via team.amstelveen@participe.nu of bellen met Anouk, 06-53558736 of 020-5430440. Na aanmelding wordt een uitnodiging gestuurd voor een intakegesprek waarin de verwachtingen worden besproken en wordt verteld over de werkwijze.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie