Details van de twee ontwerpen waar een keuze uit gemaakt kan worden: 'Onderwegdromen' (links) of 'Pionnen' (rechts).
Details van de twee ontwerpen waar een keuze uit gemaakt kan worden: 'Onderwegdromen' (links) of 'Pionnen' (rechts). Gemeente Amstelveen

Inwoners kunnen kiezen uit twee ontwerpen voor muurschildering busstation Amstelveen

15 april 2024 om 16:11 Kunst

AMSTELVEEN  De gemeente Amstelveen is aan het werk om het busstation Amstelveen in het Stadshart aantrekkelijker te maken voor reizigers. Naast onderhoudswerkzaamheden wordt een 12 meter lange wand op het busstation verfraaid met kunst. Inwoners van Amstelveen kunnen uit twee ontwerpen (’Onderwegdromen’ of ‘Pionnen’) kiezen via het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl.

De gemeente vindt het belangrijk dat het busstation een aantrekkelijke uitstraling krijgt. “We willen dat het busstation echt een visitekaartje van Amstelveen is,” stelt wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur en Verkeer & Vervoer). “Naast een grondige onderhoudsbeurt willen we graag iets toevoegen aan het station, waar reizigers blij van worden of met elkaar over in gesprek kunnen gaan. ‘De stad als podium’ is ook de titel van onze cultuuragenda met als doel álle Amstelveners in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Daar horen reizigers natuurlijk ook bij.”

TWEE LOKALE KUNSTENAARS

De muurschildering wordt op een afscheidingswand in de hoek van het busstation (onder de op- en afrit van de erboven gelegen parkeergarage) aangebracht. De wand is bijna 4 meter hoog en 12 meter breed. De gemeente Amstelveen heeft op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) twee lokale kunstenaars uitgenodigd om op deze wand een kunstuiting te realiseren.

Kunstenaars Irene Brok en Mees van Rijckevorsel hebben de ontwerpen ingediend. De keuze van Amstelveners is doorslaggevend. Stemmen kan door een account aan te maken op het online platform Denk Mee Amstelveen. Stemmen kan tot en met 28 april.

De twee ontwerpen:


Pionnen. 


Onderwegdromen 

ONDERHOUD BUSSTATION

Sinds kort wordt op het busstation in het Stadshart intensiever schoongemaakt en is de verlichting verbeterd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging. Verder heeft er een gerichte actie plaatsgevonden om weesfietsen en fietswrakken te verwijderen.


Wethouder Herbert Raat hiep een handje mee bij het weghalen van weesfietsen bij het busstation.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie