Afbeelding
Schouwburg Amstelveen

Filmdocumentaire ‘Gauguin: From The National Gallery of London’ in Cinema Amstelveen

15 september 2020 om 10:00 Film

AMSTELVEEN In de serie Arts in Cinema – Kijk op Kunst, is dinsdag 22 september vanaf 19.30 uur de documentaire 'Gauguin: From The National Gallery of London' inclusief een inleiding, te zien in Cinema Amstelveen.

Dit indrukwekkende cinema evenement begint met een nieuwe zestig minuten durende documentaire over het leven en werk van Paul Gauguin, met een voice-over van acteur Dominic West. Dit wordt gevolgd door een dertig minuten durende privé rondgang door de National Gallery tentoonstelling in Londen, exclusief gefilmd voor de bioscoop.
Gefilmd op locatie in Tahiti, Frankrijk, de Marquesas Eilanden en het Verenigd Koninkrijk, gaat de documentaire in op Gauguins buitengewone - en vaak problematische - artistieke prestaties, met commentaar van zijn nakomelingen, hedendaagse kunstenaars en experts. De film belicht Gauguins erfenis niet alleen door de lens van de kunstgeschiedenis, maar ook door die van de postkoloniale politiek en sociale aspecten, in het kader van de behandeling van jonge inheemse vrouwen door de kunstenaar en diens rol in het 19de-eeuwse Franse kolonialisme.
Arts in Cinema is een serie documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs 's werelds meest geliefde kunst en hun makers.
De complete serie: woensdag 28 oktober - Secret Impressionists; woensdag 11 november - Frida Kahlo; dinsdag 17 november - Maverick Modigliani; dinsdag 1 december - Raphael: The Young Prodgy.
Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden, data en tickets.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie