PR
PR De Makey Makey die gebruikt wordt bij de workshop.

Zelf instrument maken en bespelen op Maakplaats in Cobra Museum

4 oktober 2020 om 09:00 Evenementen

AMSTELVEEN Kinderen van 8 tot 10 jaar kunnen op woensdag 14 oktober van 15.30 tot 17.00 uur meedoen aan een uitdagende workshop in het Cobra Museum. De Maakplaats van Bibliotheek Amstelland gaat dan ‘on tour’ naar het museum. Kinderen laten zich inspireren door de schilderijen en gaan daarna aan de slag met een Makey Makey om muziek te maken.

De Makey Makey is ontworpen door twee studenten van het  MIT Media Lab. Het is een soort vervanger voor een toetsenbord. die aangesloten kan worden op de USB-poort van een computer. De ingangen van de Makey Makey reageren op de weerstand van de huid en doen allemaal een bepaalde computertoets nadoen. Op deze manier kan de computer op een hele andere manier bestuurd worden.

De workshop begint met een rondleiding. Daarna bedenken en maken kinderen een instrument met potlood en papier. Door verbindingen te leggen met de Makey Makey kunnen zij deze knoppen bespelen. Ouders kunnen tijdens de workshop rondkijken in het museum (het toegangskaartje voor ouders is niet inbegrepen bij de workshopprijs). Het dragen van een mondkapje is in het Cobra Museum verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Deelname aan de workshop kost 7,50 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden. Voor meer informatie: www.debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie