Zo ziet de teststraat er uit.
Zo ziet de teststraat er uit. Christiaan de Groot

Amstelvener even de grens over voor sneltest

29 oktober 2020 om 14:15 Corona

AMSTELVEEN Inwoners van Amstelveen kunnen sinds woensdag 28 oktober even de gemeentegrens over voor een corona-sneltest, aangeboden door Lead Healthcare aan de Witteweg 32 in Aalsmeer. De uitslag is er binnen een kwartier, maar er hangt wel een prijskaartje aan van 99 euro, ex btw.

Woordvoerder David van Hartskamp: “We willen overal in Nederland snelteststraten. In de regio Amstelveen vonden we die in Aalsmeer. De test vindt plaats in een loods waar je aan de ene kant naar binnen rijdt, en aan de andere kant er uit gaat. Ook voor in de winter is dit comfortabel. We kunnen 300 mensen per dag testen en verwachten veel mensen uit de hele omgeving.”

Lead Healthcare opende onlangs teststraten in Baarn, Naarden, Almere, Eindhoven, en Utrecht. Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team geadviseerde sneltesten van Abbott of Roche. De uitslag is er al binnen een kwartier en je moet vooraf reserveren via covidsnelteststraat.nl.

Achterliggende gedachte is dat reguliere teststraten, zoals die in de RAI of Amsterdam Zuidoost, op dit moment worden overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Hartskamp: “Dit brengt bij mensen met klachten en hun naasten stress en onzekerheid. Hele huishoudens moeten vaak onnodig in quarantaine, met alle gevolgen van dien.”

“Ook bedrijven hebben te kampen met de gevolgen van overspoelde teststraten en het lange wachten op een testuitslag. Werknemers kunnen zich laten testen in de COVID Sneltest Straat of een getrainde zorgprofessional van COVID Sneltest Service test op een locatie van het bedrijf. Lead Healthcare kan ook semi-permanente snelteststraten organiseren op de werklocatie van haar klanten. Deze dienstverlening staat beschreven op: www.covidsneltest-service.nl. Bedrijven krijgen snel zekerheid voor hun werknemers en het bedrijfsproces. Met de COVID Sneltest Straat en de COVID Sneltest Service biedt Lead Healthcare bedrijven, scholen, zorginstellingen en particulieren de mogelijkheid om snel getest te kunnen worden.”

Medewerkers zijn ‘ingepakt‘ volgens de veiligheidsregels.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie