Wijkcentrum Alleman, een van de wijkcentra van Participe Amstelland.
Wijkcentrum Alleman, een van de wijkcentra van Participe Amstelland. René de Leeuw

Wijkcentra Participe blijven beperkt open: sluiting van horecafunctie en geen recreatieve activiteiten

15 oktober 2020 om 10:41 Corona

AMSTELVEEN Participe Amstelland heeft vanwege de nieuwe coronamaatregelen diverse aanpassingen doorgevoerd. De wijkcentra blijven open voor onder meer ontmoetingsgroepen, maar de horecafunctie is gesloten en recreatieve activiteiten zoals koersbal en bingo.

Het kabinet maakt dinsdagavond de nieuwe beperkende maatregelen bekend. Deze zijn gericht op het beperken van contacten en het verminderen van reisbewegingen. Tegelijkertijd gaf minister Hugo de Jonge aan dat hulpverlening niet moet stoppen. Op basis hiervan heeft Participe Amstelland bepaald welke activiteiten wel zo goed als mogelijk door moeten gaan en welke activiteiten de komende vier weken helaas geen plaats kunnen vinden.

INLOOPVOORZIENINGEN Door gaan: de ontmoetingsgroepen, het Odensehuis in wijkcentrum Alleman voor mensen met beginnende dementie, open inloopvoorzieningen (bij De Bolder, Dignahof en Huis Elsrijk in Amstelveen), spreekuren, huisbezoeken, financieel cafés, trainingen maatschappelijk werk, echtscheidingsspreekuur, afgifte/rondbrengen van maaltijden en persoonsalarmering.

GEEN OPEN TAFELS Participe Amstelland stopt wel horeca in de wijkcentra, cursussen en recreatieve activiteiten zoals biljarten, koffie-ochtenden, koersbal, bingo, wijkontbijt, open tafels, filmavonden en dergelijke. De wijkcentra blijven alleen geopend voor de activiteiten die doorgaan. Omdat de horecafunctie sluit kunnen wijkbewoners echter niet meer binnenlopen voor bijvoorbeeld een kopje koffie.

LUISTEREND OOR Voor mensen die in deze tijd behoefte aan een luisterend oor kunnen contact opnemen met de professionals van Participe Amstelland. Bij hen kunnen onder meer mensen terecht die eenzaam, of bij bij wie de financiële situatie voor spanningen zorgt, of de onzekerheid over de toekomst te groot is. Contact opnemen kan via 020-5430.430 of per e-mail naar team.amstelveen@participe.nu

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie