Afbeelding
Pixabay

‘Extra geld nodig voor gemeenten vanwege corona’

25 september 2020 om 10:00 Corona

AMSTELVEEN Het Rijk moet op korte termijn met meer geld over de brug komen voor gemeenten, die financieel in de knel komen door de coronacrisis. Dat is de strekking van een motie die GroenLinks woensdagavond indiende in de gemeenteraad. 

Hiermee wilde GroenLinks een initiatief steunen van raden in andere gemeenten om in een aanstaande bijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het bestuur aan te sporen zich hard te maken voor meer geld voor gemeenten. “Het geld dat voor gemeenten van het Rijk komt schiet tekort,” aldus GroenLinks-fractieleider Martin Kortekaas. “Dat geldt zelfs voor Amstelveen. Wij hebben een goede financiële positie, maar ook wij hebben bijvoorbeeld een tekort op ons budget voor jeugdhulp. Verder willen we solidair zijn met gemeenten die financieel aan alle kanten klem zitten.” 

Wethouder Frank Berkhout liet het aan de raad over een oordeel over de motie uit te spreken. “Het VNG-bestuur gaat dit waarschijnlijk toch wel doen,” zei hij. De raad vond het tonen van solidariteit met andere gemeenten een goede zaak en steunde de motie unaniem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie