Afbeelding
(pixabay)

Aantal coronabesmettingen in Amstelveen loopt op naar gemiddeld 14 per dag

22 september 2020 om 14:56 Corona

AMSTELVEEN Het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is de afgelopen week in Amstelveen fors gestegen ten opzichte van de voorgaande week. Dat blijkt uit de wekelijkse update van de cijfers van het RIVM. In twee weken tijd (van 8 september tot en met 22 september) werd het virus bij 203 inwoners vastgesteld.Dat zijn gemiddeld ruim 14 besmettingen per dag. In de voorgaande meetperiode van 2 september tot een 15 september werd het virus bij 105 inwoners vastgesteld en bedroeg het gemiddeld nog ruim 7 nieuwe besmettingen per dag. 

De actuele besmettingsgraad in Amstelveen is in vergelijking met vorige week ook bijna verdubbeld van omgerekend 114,5 naar 221,4 per 100.000 inwoners.

GROOTSTE BESMETTINGSHAARD De grootste besmettingshaard in de regio en inmiddels ook landelijk is Amsterdam. In de hoofdstad werden in de afgelopen twee weken (van 8 september tot en met 22 september)  3.211 coronabesmettingen vastgesteld. In de vorige meetperiode van 2 september tot een 15 september waren dat er nog 2.066. De actuele besmettingsgraad in Amsterdam liep de afgelopen week dan ook nog verder op van omgerekend 236,7 naar 367,9 per 100.000 inwoners. Na Amsterdam volgt op enige afstand inmiddels Den Haag met 301,2 besmettingen per 100.000 inwoners als op één na grootste besmettingshaard. 

LANDELIJKE TREND Hoewel de besmettingscijfers in de regio Amsterdam-Amstelland fors hoger liggen dan in een rest van het land, is er ook landelijk een toename van het aantal besmettingen te zien. In de week van 16 tot en met 22 september meldden de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten 13.471 nieuwe personen die positief getest zijn op COVID-19. Dat is voor de derde week op rij een sterke stijging van het aantal besmettingen. Vorige week waren dat er nog 8.265. Ook het percentage positieve tests van de GGD testlocaties in afgelopen week ligt met 6,1 procent flink hoger dan de week ervoor. Het aantal afgenomen testen in de GGD teststraten is nagenoeg gelijk gebleven.  

MEER ZIEKENHUISOPNAMEN Het grootste aantal besmettingen per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 20 tot 29 jaar. Maar inmiddels stijgt het aantal besmettingen in alle leeftijdsgroepen. Het aantal met het coronavirus besmette menen dat afgelopen week in het ziekenhuis werd opgenomen nam toe naar 152. De week daarvoor werden 92 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege COVID-19. De meeste ziekenhuisopnames in de afgelopen week betrof mensen in de leeftijdscategorieën 55 tot 84 jaar. In de afgelopen week zijn landelijk 33 COVID-19 patiënten overleden, 19 meer dan de week ervoor.  

VERPLEEGHUIZEN Het aantal meldingen van mensen met een vastgestelde COVID-19 besmetting in verpleeghuizen is de afgelopen week ook weer hoger dan de week daarvoor. In de GGD-regio’s Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Hollands Midden en Amsterdam Amstelland werden de meeste positief geteste verpleeghuisbewoners gemeld. Er is een lichte toename in het aantal overlijdens in verpleeghuizen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie