Afbeelding
Politie.nl

Slachtoffer schietpartij de Nieuwe Meer is 24 jarige Badhoevedorper

10 augustus 2020 om 12:31 Misdaad

BADHOEVEDORP Bij de schietpartij die zaterdagmiddag plaats heeft gevonden aan De Nieuwe Meer in Amsterdam is een 24-jarige Badhoevedorp om het leven gekomen. Het incident vond rond 16.25 uur plaats bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad in park de Oeverlanden. 

Het slachtoffer was met een aantal vrienden toen hij werd neergeschoten. Aanleiding van de schietpartij zou de diefstal van een horloge zijn geweest. De schutter zou een horloge van een vriend van de Badhoevedorper hebben willen stelen. Toen deze hier iets van zei werd hij neergeschoten. Getuigen laten weten dat hij door vijf kogels zou zijn geraakt. Omstanders begonnen direct met reanimatie. De zwaargewonde Badhoevedorper is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd waar hij kort daarna aan zijn verwondingen overleed.

GETUIGEN Op het moment van het schietincident was het druk bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad. "Om helderheid over de toedracht te krijgen", zo vraagt de politie, wil de recherche graag in contact komen met mensen die daar voorafgaand of tijdens het incident aanwezig waren en met wie nog niet is gesproken of van wie nog geen contactgegevens zijn genoteerd. Ook zoekt de politie beeldmateriaal, zoals bijvoorbeeld selfies of filmpjes.

De politie heeft een signalement van de schutter verspreid: hij is tussen de 20 en 30 jaar, heeft zwarte krullen en een sikje. Hij heeft een mager postuur en draagt een zonnebril en een hoed, een blauwe zwembroek en heeft een tasje om.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie