Afbeelding
Politie.nl

Politie Amstelveen waarschuwt voor ‘flippermethode’ inbrekers

11 april 2024 om 10:55 Inbraak

AMSTELVEEN De politie waarschuwt inwoners voor de ‘flippermethode’ die de laatste tijd vermoedelijk bij diverse woninginbraken in Amstelveen is toegepast. Bij het ‘flipperen’ kan een inbreker met een dun plastic voorwerp een deur kan openen die niet op slot is gedraaid en alleen is dichtgetrokken. Deze methode laat vrijwel geen sporen van inbraak achter, maar kan voorkomen worden door de deur altijd goed op slot te draaien.

‘Wij hebben helaas gemerkt dat er diverse inbraken in woningen hebben plaatsgevonden. Bij deze inbraken is er echter geen schade aangetroffen en hebben wij het vermoeden dat er inbrekers actief zijn die een woning insluipen of een toegangsdeur flipperen,’ zo meldt politieteam Amstelveen op zijn Facebookpagina.

PREVENTIETIPS

Met de meivakantie in aantocht geeft de politie ook preventietips om ervoor te zorgen dat woninginbrekers minder kans maken:

- Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

- Doe je voor- en achterdeur altijd op slot. Draai hierbij de sleutel minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers je deur niet openmaken door een pasje of stuk plastic tussen de deur en het kozijnen te plaatsen.

- Haal de sleutel altijd uit het slot. Zo voorkom je dat een inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen.

- Zorg dat inbrekers zich bij je huis niet gemakkelijk kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal deze weg en plaats buitenlampen.

- Laat geen ladders in de tuin liggen. Haal ook andere voorwerpen, zoals afvalcontainers, die als opstap kunnen dienen weg.

- Zet je adres niet op een label aan je sleutelbos. Zo voorkom je dat anderen weten om welke woning het gaat als je je sleutel verliest.

- Geef je woning een bewoonde indruk: Laat bijvoorbeeld een lamp branden of zet servies op tafel.

- Vraag je buren of kennissen om je huis extra in de gaten te houden.

- Hoor of zie je iets verdachts, bijvoorbeeld een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel dan niet en bel direct 112!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie